Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо радіВашим коментарям

Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо радіВашим коментарям
Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо раді Вашим коментарям

понеділок, 6 травня 2019 р.










          24 квітня 2019 року заклад дошкільної освіти «Буратіно» привітно зустріли вихователів та учителів початкових класів Чумаківської сільської ради на  методичному семінарі-практикумі «Забезпечення наступності в реалізації завдань національно-патріотичного, економічного, інженерного, музичного виховання між дошкільною і початковою ланками освіти в рамках впровадження технологій І.М. Стеценко STREAM-освіта і концепції «Нової української школи»»
        Метою семінару було систематизувати досвід роботи з питань встановлення наступності між закладом дошкільної освіти і початковою школою; підвищити рівень теоретичної підготовки педагогів щодо питань патріотичного виховання дошкільників в умовах сьогодення; удосконалити уміння і навички педагогів щодо організації патріотичного виховання дошкільників; розширити та уточнити знання  педагогів щодо принципів, методів, прийомів і форм роботи з дітьми з основних напрямів патріотичного виховання дітей дошкільного віку; розширювати вміння педагогів використовувати проектування, наочне моделювання і конструювання під час занять.
         Завітали освітяни начальник відділу з гуманітарних питань Крічкевич Євгенія Володимирівна, спеціаліст ІІ категорії з дошкільної освіти Притула Алла Йосипівна, заступник сільського голови Данилова Людмила Борисівна та вихователі і вчителі початкових класів Чумаківської сільської ради. На порозі дошкільного закладу гостей зустріли чарівні україночки: вихователь Юлія Янчук, та помічник вихователя, Наталя Мешкова, які за давньою українською традицією – вручили хліб-сіль.
         Заступник сільського голови Людмила Данилова, спеціаліст ІІ категорії Алла Притула звернулися до гостей з вітальними промовами, їх промови були змістовними і напрочуд актуальними, вони побажали учасникам семінару плідної співпраці та творчої професійної наснаги.
        Свою  роботу   семінар розпочав з вітального слова директора  ЗДО, Аліни Кібки, за допомогою мультимедійної презентації «Коротко про головне…» вона ознайомила присутніх із сучасним життям садочку. А вихованці закладу освіти зустріли гостей вітальною програмою «Буратіно – славний дім».
        Про роботу закладу освіти   з даної проблеми розповіла вихователь-методист, Лариса Плоха, за допомогою мультимедійної презентації «Забезпечення наступності в реалізації завдань національно-патріотичного, економічного, інженерного, музичного виховання між дошкільною і початковою ланками освіти в рамках впровадження технологій І.М. Стеценко STREAM-освіта і концепції «Нової української школи»»
        Національно-патріотичне виховання в дитячому садочку та школі – запорука свідомої нації.
          Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо слово «патріотизм» не з точки лексикології, а – серцем. Відчуваємо щомиті в усіх його проявах національної свідомості, без якого не буде ні культури, ні традицій, ні дбайливого ставлення до рідної мови. Від нас сьогодні залежить яким буде наше майбутнє, яке покоління ми виховаємо.
                  Згодом в ході практичного блоку освітяни відвідали  інтегроване заняття з розвитку мовлення з використанням сторістелінг на тему: «Бути дизайнером – це круто!» в групі старшого дошкільного віку «Барвінчата» і тематичне заняття з логіко-математичної діяльності з використанням технологій І.М. Стеценко 
      Вихователь Інна Алексєєнко продемонструвала у роботі з дітьми нестандартні технології : схема привітання «Кнопка настрою»,графо-смужки сторістейлінг, «крісло вражень», конструювання з ЛЕГО. Вихователь майстерно продемонструвала на практиці впровадження STREAM- освіти, під час конструювання. Під час заняття  діти продемонстрували хороші знання про Батьківщину, про професії людей.
Логіка світу на тему: «У нас в гостях україночка Даринка» в групі молодшого дошкільного віку.  Вихователь Лариса Плоха продемонструвала гарні знання дітей геометричних фігур, в цьому віці працю в зошитах
 « Логіка світу» На закріплення діти грали в гру «Знайди будинок для фігури» та конструювали з геометричних фігур.
        Приємно вразила гостей садочку мюзикл-казка на сучасний лад  «Пригоди Пана Коцького» від музичного керівника закладу Ірини Мітюшиної. Як зауважили при обговоренні –справжній шедевр. Майстерно спланована педагогом постановка та акторські здібності юних вихованців не залишили без посмішок присутніх. «Браво» - пану Коцькому, Артем Альшанов, мишенятам-затійницям Марія Романова, Валерій Окішор, Марія Шкурупій, Юлія Терехова, хитрим лисичкам-сестричкам Ерікі Мешковій і Юлії Тереховій, стареньким дідусю Олександру Смольнюку та бабусі Евеліні Ситник, чарівному кабанчику Дмитру Ставничому, зайчику Владиславу Сухорукову, сірому вовчику Олександру Смольнюку, білочці Евеліні Ситник  та ведмедику Данілу Русіну. Чарівності комічній постановці прибавляла  вихователь Лариса Плоха,  яка так гармонічно влилася в казку та виконувала слова автора.
         Під час методичного блоку директор Аліна Кібка і вихователь-методист Лариса Плоха провели  майстер-клас  з учасниками семінару «Впровадження STREAM – освіти в закладі дошкільної освіти». Учасники семінару поринули в дитинство і конструювали, але не просто з конструктора, а з печива і крему «Айсинг».
      По закінченню запропонувала присутнім приєднатися до спільноти «Педагоги» ЗДО «Буратіно»  та підвести підсумки семінару за допомогою вправи «ВАЛІЗА, М'ЯСОРУБКА, СМІТНИК».
        Свою увагу акцентуємо на подібних заходах, де запалюємо в юних серцях любов до рідного краю, розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні, повагу до українських традицій, берегти-примножувати багатства рідної країни.
         Учасники семінару дізналися, що таке «STREAM-освіта і концепції «Нової української школи».
І на останок хочеться подякувати нашому працівнику Самарській Наталки за її «золі руки»,  креативність, бажання виконати роботу бездоганно вона доклала максимум зусиль, щоб нас семінар перетворився на справжню чарівну казку.   
        Від вихованців ЗДО, особового складу, та себе особисто висловлюю вдячність усім зацікавленим та небайдужим людям, що прийняли участь у підготовці до семінару та знайшли час завітати на методичний захід.
 Директор,
                Аліна Кібка

Немає коментарів:

Дописати коментар