Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо радіВашим коментарям

Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо радіВашим коментарям
Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо раді Вашим коментарям

четвер, 16 липня 2020 р.

"



"Розвага, присвячена дню Івана купала" 

         Свято Івана Купала дуже стародавнє і бере свій початок ще з язичницьких часів. Воно символізує зв'язок людини з природою і перехід до літнього циклу. Якщо до цього часу сонце було в фазі весняного бога Ярила, то після свята переходило в фазу Купала. Позаяк наші пращури до християнських часів велику роль виділяли богам, зокрема Сонцю, то Івана Купала також було пов'язане з цим небесним світилом.
          Святкування відбувалося в червні, у день літнього сонцестояння, коли Сонце було в самому зеніті – вважається найкращим часом, щоб продовжувати рід. У цей час також дуже добрий врожай, розквітає природа, рослини. Тому саме на Івана Купала приділялася велика увага ритуалам, обрядам і традиціям.
          Кожного року працівники закладу дошкільної освіти «Буратіно» Чумаківської сільської ради, намагаються зберегти частинку християнських традицій. Організовують  дітям цікаві змагання, розваги з водою, водять народні хороводи, співають купальські пісні. Такі заходи допомагають діткам  орієнтуватися у просторі, розвивати окомір, спритність,  загартовуватися,  кожен вихованець отримує прогресивний психічний, соціальний, фізичний розвиток із збереження здоров'я та підвищення резервів організму.
          10 липня  2020 року в КЗ ЗДО «Буратіно»  Чумаківської сільської ради для всіх вихованців була проведена розвага, присвячена дню Івана Купала "Купальське свято". Підготували і провели це свято вихователі та музичний керівник закладу: Мітюшина Ірина Борисівна, Кувікова Марина Володимирівна, Бурштинська Олександра Олександрівна та були задіяні усі працівники закладу і кожен намагався, в цей святковий день,  вкласти частинку себе, прикрашали ігровий майданчик, слідкували за безпекою та правилами під час розваг, створювали святкову атмосферу. Завдяки креативному підходу  Самарської Наталії, Рузієва Миколи та Золотарьова Валерія,  у закладі дошкільної освіти з’явилось озеро зі штучними мешканцями. Кожну дитину охопили незабутні емоції, враження.  Діти раділи, стрибаючі через штучний вогник, спускали на воду віночки,  власноруч разом з матусею сплетені, а як вони співали та танцювали, це було неймовірно. Задоволення отримали не тільки діти, а й дорослі.
         Дякуємо батькам, що завжди підтримують нас та створюють казкові образи задля втіхи своїх діточок. 
В.о.директора                                                                                     Тетяна Гоцик






Немає коментарів:

Дописати коментар