Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо радіВашим коментарям

Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо радіВашим коментарям
Вітаємо відвідувачів нашого блогу. Будемо раді Вашим коментарям

неділя, 12 листопада 2017 р.




Як ми РАЗОМ можемо ЗРОБИТИ нашу громаду ЗАМОЖНОЮ?
Збори громади у форматі Світового кафе

         21 жовтня 2017 року у с. Чумаки, Дніпропетровської області в приміщені Чумаківської загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів, вул. Шкільна, 1 за ініціативи сільського голови Валентини Іванівни СТЕЦЬ та за підтримки Українського Фонду Соціальних Інвестицій відбулися  збори громади “Як ми РАЗОМ можемо ЗРОБИТИ нашу громаду ЗАМОЖНОЮ?” у форматі “Світове кафе”. Захід відбувався у рамках кампанії “Інтеграція ВПО у нашу громаду: виклики і перспективи”.

        До участі у заході запросили представників органів місцевого самоврядування  та державних інституцій:  Чумаківська та Зорянська школи, ДНЗ №3 «Буратіно», Зорянський НВК, ЖПК «Комунальник», завідувачки місцевих бібліотек, Чумаківська АЗПСМ, місцеві депутати, тобто місцеві активісти які активно працювали задля оцінки ресурсів у громаді та визначення стратегічних напрямків подальшого розвитку.
А допомагали їм у цьому команда фасилітаторів: Мар’яна Завійська, Тарас Тимчук та Наталя Семиволос.
            Збори пройшли на високому рівні, реєстрація учасників заходу, вітальна кава,  відкрила збори завідувач ДНЗ №3 «Буратіно» Алла Притула, яка повідомила про тему зборів та мету  проекту. Вправа ЗНАЙОМСТВО налаштувала усіх на плідну співпрацю. Про формат повідомив Тарас Тимчук.
            Світове кафе - соціальна технологія, яка дозволяє створити майданчик для обміну досвідом, планування і створення нових творчих ідей і продуктів в групах будь-якого розміру. Результати роботи заходу у форматі “Світове кафе” надихали учасників на діалог, на зміни, дозволяли генерувати нестандартні ідеї та рішення, формувати пріоритети для спільних дій. Комунікація вибудовувалася за такою схемою: вітальне слово, ознайомлення із правилами роботи кафе, робота у малих групах за столиками, обмін столиками, презентація результатів кожного столу і підведення підсумків.
               Учасниками заходу обговорювалося спільне бачення та перспективи, ідентифікація наявних ресурсів та планування дій, які члени громади можуть зробити вже зараз, щоб досягти  спільної думки, використовуючи та  розвиваючи наявні та залучаючи необхідні ресурси для розвитку громади.
               Відповідо до програми зборів учасники працювали по сесіях: Сесія 1. БАЧЕННЯ «Якою ми хочемо бачити нашу громаду через 5 років?»,
Сесія 2. РЕСУРСИ «Які ресурси ми можемо використовувати більш ефективно для розвитку громади?», Сесія 3. НАСТУПНІ КРОКИ «Які дії ми можемо зробити вже зараз, щоб досягти нашого бачення використовуючи та розвиваючи наявні та залучаючи необхідні ресурси для розвитку громади?». Завершився захід о 14.00, підсумки, рефлексії, фото, неформальне спілкування.
        Незабутні враження від побаченого та почутого отримала присутні, думаю, що набуті знання вміло донесемо до жителів громади, а вміння будемо застосовувати на практиці.
Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій. Протягом 2015-2018 років Український фонд соціальних інвестицій впроваджуватиме Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V», 1 фаза. Для реалізації першої фази проекту Уряду Німеччини виділив грант 9 млн. євро, який реалізується у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.
Метою проекту є відновлення житлових будівель для внутрішньо переміщених осіб (соціальне житло: гуртожитки та квартири) та об’єктів соціальної інфраструктури, такі як, заклади школи та садки у населених пунктах, де поселились ВПО, а також, соціальних закладів для вразливих груп населення, переміщених із окупованих та небезпечних районів. Планується відновити низку об’єктів для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб (ВПО), відновити об’єкти соціальної інфраструктури (школи, дитячі садки) в громадах, які приймають ВПО, а також три заклади соціального захисту, що приймають вразливі групи населення з числа ВПО.

Більше: http://usif.org.ua –  УФСІ для тих, хто працює в сфері розвитку громади.

























Немає коментарів:

Дописати коментар